CREATE ACCOUNT

*

*

*

*

*

*

FORGOT YOUR PASSWORD?

*

ROMSSKÅLA OG SØNNDALSLIA

Koordinater: UTM 32W 0637754 7225777, 65° 7’36.0’’N 11°56’9,4’’E
 Primært interesse: Turisme, Undervisning

Romsskåla er kommunens høyeste fjell med 588 moh. Varden på toppen er samtidig grensepunkt mellom Leka og Bindal kommuner. Underveis trør du på på 1.8 milliarder gamle gneisbergarter av grunnfjellet, og følger bergryggene fra Sønndalslia opp til Holdåsfjellet og videre opp på Romsskåla. Terrenget er lett, og landskapet åpent med god utsikt. Løypa er merket med varder og krysser et par skogholt og en bekkedal mellom bergryggene. Kystfjellene frambyr en storslagen utsikt i alle retninger, så det er lurt å ha med kamera og kikkert.

Langs denne løypen får du dermed oppleve forskjellen mellom de kalkrike bergartene i Sønndalsliene naturreservat, som du passerer i begynnelsen av turen, og den næringsfattige gneisen som er det norske grunnfjellet. Sønndalsliene naturreservat er et spesielt artsrikt barskogområde med storvokst skog og mange sjeldne planter, bl.a orkideer.

I denne høyden kan du bli overrasket av havskodde, som kommer ufattelig raskt. Hold deg til den merkede løypa. Bruk godt fottøy og ha med vindtett tøy i tilfelle raskt skifte i været.

TOP