CREATE ACCOUNT

*

*

*

*

*

*

FORGOT YOUR PASSWORD?

*

Velkommen til Trollfjell Geopark!

Velkommen til Trollfjell Geopark!

Foto: Ole Hamnes

Torghatten

Torghatten

Foto: Anna Bergengren

Leka

Leka

Foto: Ole Hamnes

Strandflata

Foto: Inge Ove Tysnes

VEGA

VEGA

Trollfjell Geopark "A rocky legend on the Norwegian strandflat"

ATTRAKSJONER
LES MER +

ATTRAKSJONER

Strandflaten og sammenfallet av flere geologiske fenomen har lagt grunnlaget for at befolkningen gjennom uminnelige tider har funnet området som et godt sted å bo.

DETTE SKJER I PARKEN
LES MER +

DETTE SKJER I PARKEN

Les våre nyheter på vå bloggside, som publiseres med jevne mellomrom. Her vil du også finne våre nyhetsbrev.

REISE HIT - OVERNATTE - SPISE
LES MER +

REISE HIT - OVERNATTE - SPISE

Det er gode kommuniksjoner, muligheter for overnatting og bespisning i Trollfjell Geoparks område

SUBMISSION OF APPLICATION FOR TROLLFJELL GEOPARK TO BECOME A UNESCO GLOBAL GEOPARK

The Norwegian National Commission for UNESCO hereby applies for Trollfjell Geopark to be inscribed on the list of approved UNESCO Global Geoparks.

The area of Trollfjell Geopark is located on the coast in the middle of Norway. It covers six municipalities: Brønnøy, Vega, Vevelstad, Sømna, Bindal (Nordland county) and Leka (Nord-Trøndelag county). The Trollfjell Geopark project is a subdivision of South Helgeland Regional Council, and was officially established on 1 July 2013 with its own budget and accounts.

>> Read the whole application

 

Om Trollfjell Geopark

Velkommen til Trollfjell Geopark

En geopark er et område med en spesiell geologisk naturarv av internasjonal betydning der man satser på bærekraftig utvikling, stedsutvikling, kunnskapsspredning og geoturisme. I en geopark skal man vise hvordan de geologiske forutsetningene er bakgrunn for hvordan landskapet er blitt til, det biologiske mangfoldet og menneskelig bosetting.

En geopark er en status og ikke et vern, og en viktig del av geoparkens arbeide er å øke attraktiviteten i området, både for lokalbefolkning og tilreisende.

Trollfjell Geopark er et samarbeidsprosjekt mellom kommunene Brønnøy, Vega, Vevelstad, Sømna, Bindal og Leka, og en del av reiselivsstrategien på Sør-Helgeland og Leka. Geoparken skal bidra til attraktivitet og verdiskaping i området ved å legge til rette for aktiviteter og opplevelser i verdensklasse basert på Sør Helgelands og Lekas unike geologiske historie og fenomener.

I 2019 ble Trollfjell anerkjent som en UNESCO Global Geopark. 

trollfjell unesco geopark logo black 22

        Partnere og eiere:

       Marulk lisenspartnereLogo Innovasjon NorgeNord-trøndelag fylkeskommuneNordland fylkeskommuneLogo Sør Helgeland Regionråd

TOP