CREATE ACCOUNT

*

*

*

*

*

*

FORGOT YOUR PASSWORD?

*

Geopark vil bidra sterkt til å få fram kunnskap om den spennende geologien som dette området har

Jeg vil gratulere Trollfjell Geopark med det arbeidet som er gjort for å få Sør-Helgeland og Leka til å bli en del av det europeiske og globale geoparknettverkene. Håper dere lykkes med det. Trollfjell Geopark vil bidra sterkt til å få fram kunnskap om den spennende geologien som dette området har. Her kan du få informasjon om, og kan vandre på geologiske severdigheter som er unike i verden. Vi tar det som en selvfølgelighet å reise rundt mellom holmer og skjær på Helgeland, å gå gjennom hullet i Torghatten og forundres over  «månelandskapet» på Leka. Når man besøker Trollfjell Geopark får man vite at her er det opplevelser i verdensklasse! Det vil ikke trekke bare geointeresserte til regionen, men også «vanlige» turister som er ute etter å få den spesielle opplevelsen. Geoparken vil gi Sør-Helgeland en ny dimensjon.

Som fylkesgeolog er mesteparten av arbeidet å få i gang prosjekter for leting etter og utvikling av nye mineralforekomster. Også prosjekter som vi geologer kaller for geoturisme. Fylkeskommunen har sammen med NGU bl.a. tatt initiativ til prosjektet «Nordland blir til» etter modell av «Landet blir til». Her skal vi fortelle om geologien i Nordland, også sett i sammenheng med kulturminner, bosetting, flora, etc. Hva det blir i tillegg til ei bok får vi se på etter hvert. For Nordland fylkeskommune er samarbeidet med NGU svært viktig, og godt.

Som ansatt i et politisk system medfører jobben også en god del arbeid med forvaltning og politiske prosesser. Dette er viktig for utvikling av denne næringen både i Nordland og i Norge. Gjennom Mineralklynge Norge og andre utviklingsprosjekter får jeg også mulighet til å tilføre både en faglig og politisk dimensjon.

(Bilde: Ola Torstensen, Fylkesgeolog i Nordland)        

TOP